سوئیچ سیسکو یکی از مهمترین قطعات شبکههای کامپیوتری به شمار میروند. وظیفه اصلی سوییچها این است که اطلاعات را بین دستگاههای متصل به یک شبکه هدایت کنند. به بیانی دیگر، سوییچها دادهها را دستهبندی کرده و به دستگاههای مقصد ارسال میکنند. گفتنی است که علاوه بر فرایند ارسال دادهها، سوئیچها وظیفه دریافت بستههای اطلاعاتی را نیز برعهده دارند. این قطعات کاربردی که توسط شرکتهای مختلفی و تحت برندهای گوناگون تولید میشوند که یکی از بهترین تولیدکنندگان این قطعات سیسکو است. برند سیسکو، یکی از بزرگترین و معتبرترین برندها در زمینه تولید و ارائه قطعات شبکههای کامپیوتری به شمار میرود و همه کسانی که در زمینه تجهیزات و قطعات کامپیوتری فعالیت میکنند سیسکو را به خوبی میشناسند. سوئیچهای سیسکو از پرفروشترین محصولات بازار به شمار میآیند از همین رو در این مقاله قصد داریم که به بررسی انواع سوئیچهای سیسکو بپردازیم. با ما همراه باشید.
سوئیچ شبکه سیسکو ۲۹۶۰
سوئیچ شبکه سیسکو ۳۷۵۰
سوئیچ شبکه سیسکو ۳۸۵۰
سوئیچ شبکه سیسکو ۹۲۰۰
سوئیچ شبکه سیسکو ۹۳۰۰
نکات مهم در خرید سوئیچ سیسکو
سوئیچهای شبکه، ابزارهای اساسی در زیرساختهای ارتباطی هر سازمان یا شبکه کامپیوتری هستند. این دستگاهها وظیفه مدیریت ترافیک شبکه را بر عهده دارند و امکان ارسال و دریافت دادهها بین دستگاهها را فراهم میکنند. از همین رو خرید یک سوئیچ شبکه برای هر سازمان، تصمیمی مهم و حیاتی است که نیازمند مطالعه دقیق نیازها و محیط استفاده است.
در این بخش، به بررسی مهمترین عوامل مورد توجه در خرید سوئیچ شبکه میپردازیم:
لیستی از نیازها و اهداف شبکه تهیه کنید
اولین گام برای انتخاب یک سوئیچ کارآمد، تعیین نیازهای کاربران و وظایف شبکه است. در این مرحله، اطلاعاتی مانند تعداد کاربران شبکه، نوع ترافیک و مدل انتقال دادهها بین کاربران بسیار حیاتی است. این اطلاعات، پایهایترین عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند تا خرید سوئیچ شبکه با استفاده بهینه از منابع و ارائه عملکرد بهتر صورت گیرد.
- تعیین تعداد کاربران: تعداد کاربران شبکه از جمله مواردی است که باید در ابتداییترین مراحل مشخص شود. این اطلاعات به شما کمک میکند تا تخمینی از بار ترافیکی که سوئیچ باید پشتیبانی کند، دریافت کنید.
- بررسی نوع ترافیک: نوع ترافیک شبکه نیز بسیار مهم است. آیا شبکه شما بیشتر برای انتقال دادههای حجیم مانند فایلهای چندرسانهای استفاده میشود، یا برای انجام کارهای محاسباتی و پردازشی؟
- مدل انتقال دادهها بین کاربران: آیا در شبکه شما نیاز به ارسال دادهها بین کاربران متفاوت وجود دارد؟ آیا نیاز به قابلیتهای پیشرفته مانند VLAN یا QoS برای مدیریت بهتر ترافیک شبکه دارید؟
با توجه به این اطلاعات، میتوانید بهترین سوئیچ شبکه را بر اساس نیازهای خاص شبکه خود انتخاب کنید. انتخاب درست سوئیچ باعث افزایش عملکرد و بهرهوری شبکه میشود و در نهایت به صرفهترین گزینه برای سازمان شما خواهد بود.
بررسی پروتکل مورد نیاز شبکه
پروتکلهایی که سوئیچ از آنها پشتیبانی میکند، اهمیت بسیار زیادی در خرید آن دارند، زیرا این پروتکلها تعیین کننده رفتار و عملکرد سوئیچ در شبکه میباشند.
پروتکلها را میتوان مسئول مدیریت ترافیک شبکه، ایجاد ارتباط بین دستگاهها، امنیت شبکه و ارتباطات میان سوئیچها دانست. به عنوان مثال
- پروتکل VLAN امکان ایجاد شبکههای مجازی را فراهم میکند که امنیت شبکه را افزایش میدهد.
- پروتکل QoS امکان اولویتبندی ترافیک بر اساس اهمیت دادهها را فراهم میکند که برای برنامههای حساس به تأخیر مانند VoIP بسیار حیاتی است.
- پروتکلهای امنیتی مانند SSH و SNMPv3 به شما امکان میدهند تا ارتباطات شبکه را به لحاظ امنیتی محافظت کنید.
به طور کلی، انتخاب سوئیچی که پروتکلهای مورد نیاز شبکه شما را پشتیبانی میکند، به بهبود عملکرد، امنیت و انعطافپذیری شبکه شما کمک میکند. به دلیل اهمیت پروتکلها و نقش بسیار مهمی که در عملکرد و امنیت شبکه دارند، بررسی اینکه سوئیچ مورد نظر از کدام یک از آنها پشتیبانی میکند بسیار مهم است.
عملکرد و سرعت سویئچ
عملکرد و سرعت سوئیچ اهمیت بسیار زیادی در خرید آن دارد، زیرا این ویژگیها به طور مستقیم بر عملکرد و کارایی شبکه تأثیر میگذارند. سوئیچ با عملکرد مناسب و سرعت بالا قادر است ترافیک شبکه را به صورت بهینه مدیریت کند و و به شما اطمیمنان دهد که دادهها به سرعت و بدون تأخیر به مقصد مورد نظر میرسند.
علاوه بر این، سوئیچ با عملکرد بالا میتواند توانایی پاسخگویی به درخواستها را افزایش داده و تأخیر در ارسال و دریافت دادهها را کاهش دهد. از طرف دیگر، پهنای باند سوئیچ نشان دهنده ظرفیت آن برای انتقال دادهها در یک بازه زمانی مشخص است و تأثیر مستقیمی بر سرعت ارسال و دریافت دادهها دارد.
با انتخاب یک سوئیچ با عملکرد و سرعت مناسب، امکان ایجاد یک شبکه پایدار، پاسخگو و با کارایی بالا فراهم میشود که به بهبود عملکرد و بهرهوری سازمان کمک میکند.
به امن بودن سوئیچ اهمیت بدهید
سوئیچها نقطه ورودی اصلی برای دادهها و اطلاعات در شبکه هستند. این دستگاهها باید بتوانند تا ارتباطات شبکه را از حملات و نفوذهای مخرب محافظت کرده و امنیت دادهها را تضمین کنند. سوئیچ با امنیت قوی میتواند از تهدیدهای مختلفی مانند دسترسی غیرمجاز، نفوذ، حملات DoS (Denial of Service) و حملات ARP Spoofing جلوگیری کند. همچنین، امکانات مانند پشتیبانی از پروتکلهای امنیتی مانند SSH و SNMPv3، قابلیتهای شناسایی و پیشگیری از حملات و قابلیت ایجاد سیاستهای دسترسی (ACL)، از جمله ویژگیهایی هستند که به امنیت سوئیچ کمک میکنند.
قیمت سوئیچ را در نظر بگیرید
زمانی که حرف از قیمت سوئیچ به میان میآید، فقط قیمت خرید مد نظر نیست. هزینههای نگهداری، هزینههای تعمیر و همچنین هزینه راهاندازی نیز قیمت سوئیچ را تعیین میکنند. مهمترین پارامتری که باید درباره قیمت سوئیچ در نظر بگیرید، بودجهای است برای راهاندازی کل شبکه در اختیار دارید.
طول عمر سوئیچ های سیسکو
طول عمر سوئیچهای سیسکو به طور کلی به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل موارد زیر میشوند:
- شرایط محیطی (مانند دما و رطوبت)
- میزان استفاده
- توان مصرفی
- نوع و کیفیت قطعات
- عملکرد مدیریتی و تکنولوژیهای استفاده شده
با این حال، باید توجه داشت که سیسکو از جمله تولیدکنندگان معتبر است که سوئیچهای با کیفیت و پایداری بالا تولید میکند.
علاوه بر این، سیسکو به طور معمول زمان بیشتری را به پشتیبانی و به روزرسانی محصولات خود اختصاص میدهد که این موضوع میتواند عمر مفید سوئیچها را افزایش دهد.
به طور کلی، اگر سوئیچهای سیسکو به درستی نصب، پیکربندی و نگهداری شوند، میتوانند برای چندین سال به عنوان بخشی اساسی از زیرساخت شبکه خدمت کنند. اما باید توجه داشت که پایداری و عملکرد طولانی مدت سوئیچها به مراقبت و نگهداری مناسب بستگی دارد.
انواع سوئیچ سیسکو
سیسکو، سوئیچهای خود را در مدلهای مختلفی به بازار عرضه کرده است. هرکدام از این مدلها برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه پرکاربردترین و مهمترین مدلهای سوئیچهای سیسکو را مورد بررسی قرار میدهیم:
سوئیچ غیرمدیریتی Unmanaged
سوئیچهای غیرمدیریتی از نظر فنی از جمه سادهترین سوئیچهای شبکه به شمار میروند. دلیل استفاده از کلمه غیرمدیریتی، این است که این سوئیچ ها توانایی پیکربندی و شخصیسازی توسط مدیران شبکه را ندارند. همچنین سوئیچهای غیرمدیریتی امنیت بالایی نداشته و قابلیت استفاده از تنظمیات VLANs نیز در آنها وجود ندارد. این سوئیچها اغلب به عنوان یک گزینه اقتصادی و مناسب برای استفاده در خانهها، دفاتر کوچک و محیطهایی که نیازی به مدیریت پیچیده شبکه ندارند، انتخاب میشوند.
دو پارامتر مهم که سوئیچهای غیرمدیریتی را تبدیل به یک سوئیچ با ارزش میکنند، عبارتند از:
- قیمت مناسب و به صرفه
- پشتیبانی از قابلیت plug and play است که استفاده از سوئیچ را ساده میکند.Top of Form
سوئیچ مدیریتی Managed
سوئیچ مدیریتی، برخلاف سوئیچ غیر مدیرتی قابلیت پیکربندی و مدیریت توسط مدیران شبکه را دارد. این نوع سوئیچها از ویژگیهایی مانند قابلیت پیکربندی VLAN، QoS، SNMP و ابزارهای مدیریتی دیگر برخوردار هستند. با استفاده از یک رابط کاربری گرافیکی (مانند نرمافزار مدیریت اختصاصی)، مدیران شبکه میتوانند تنظیمات سوئیچ را پیکربندی، مدیریت ترافیک شبکه را کنترل و اطلاعات عملکرد شبکه را نظارت کنند. به طور کلی، سوئیچهای مدیریتی امکانات و کنترل بیشتری را نسبت به سوئیچهای غیرمدیریتی فراهم میکنند و برای شبکههایی با نیازهای پیچیدهتر و توسعهپذیری بالاتر مناسب هستند.
سوئیچ Fixed
سوئیچهای fix یا سوئیچهای ثابت از جمله سوئیچهای بسیار ساده به شمار میروند. این سوئیچها از تعداد پورت محدودی برخودار هستند. همچنین قابلیتهای زیادی برروی این سوئیچها تعبیه نشده است. با این وجود، اندازه کوچک و جمع و جور آنها، سوئیچهای fix به بهترین گزینه برای محیطهای کوچک تبدیل کردهاست. ناگفته نماند که قیمت این سوئیچها نیز نسبت به سایرها مدلها بسیار ارزانتر است.
سوئیچ ماژول Modular Switches
سوئیچهای ماژولار، سوئیچهایی هستند که میتوان ماژولهای مختلف به آنها افزود. این نوع سوئیچها از یک بدنه اصلی یا فریم که قابلیت اضافه کردن ماژولهای مختلف را دارد، تشکیل شدهاند. ماژولهای مختلف شامل پورتهای Ethernet، پورتهای فیبر نوری، کارتهای تغذیه برق، کارتهای پردازشگر و... هستند که امکانات متنوعی از جمله پشتیبانی از پروتکلهای مختلف، پهنای باند بالا، قابلیت مدیریت و امنیت و ویژگیهای دیگر را به سوئیچ اضافه میکنند.
سوئیچهای ماژولار معمولاً برای شبکههایی با نیازهای پیچیدهتر و بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند که نیاز به انعطاف پذیری بالا و قابلیت توسعه دارند.
سوئیچ Stackable
سوئیچهای stackable توانایی ترکیب شدن با چند سوئیچ را دارند. این سوئیچها از انواع سوئیچهایی هستند که امکان اتصال و ترکیب چند دستگاه سوئیچ به هم به صورت فیزیکی را فراهم میکنند تا به صورت یک دستگاه بزرگتر و منطقی عمل کنند. این ترکیب شدن باعث افزایش پهنا باند، افزایش سرعت وبهبود عملکرد سوئیچ میشود. همچنین باید اشاره کرد که سوئیچهای این دستهبندی مدیریت شبکههای بزرگ را سادهتر میکنند.
سوئیچ PoE
سوئیچهای PoE، از انواع خاصی از سوئیچهای شبکه هستند که امکان ارسال برق و انتقال دادهها به دستگاههای مختلف شبکه را از طریق یک کابل Ethernet فراهم میکنند.
به این ترتیب، دستگاههایی مانند تلفنهای آیپی، دوربینهای مداربسته، نقاط اتصال وایفایها و سایر دستگاههایی که نیاز به برق مستقل دارند، میتوانند از طریق همان کابل شبکه دادهها و برق مورد نیاز خود را دریافت کنند. این قابلیت به مدیران شبکه اجازه میدهد تا به راحتی و بدون نیاز به نصب کابلهای برق اضافی و سیمکشیهای پیچیده دستگاههای مختلف را مدیریت و نصب کنند.
سوئیچ فیبرنوری
سوئیچهای فیبرنوری مانند سوئیچهای معمولی هستند اما میتوانند اطلاعات را با استفاده از بستر فیبرنوری به دستگاههای مختلف هدایت کند. سوئیچهای فیبرنوری به علت استفاده از بستر فیبرنوری از سرعت بسیار بالایی برخودار هستند.
سوئیچ دیتاسنتر
سوئیچ دیتاسنتر، یک نوع سوئیچ شبکه است که برای استفاده در مراکز داده و محیطهای شبکهای با نیازهای بالا و حساسیت به عملکرد بالا طراحی شده است. یکی از ویژگیهای مهم سوئیچهای دیتاسنتر، قابلیت مقیاسپذیری بالا است که به معنای این است که میتوانند به راحتی با گسترش شبکه و افزایش ترافیک مقابله کنند.
همچنین، این سوئیچها از ویژگیهایی مانند پشتیبانی از تکنولوژیهای پیشرفته برای ایجاد شبکههای بسیار بزرگ و پیچیده، استفاده میکنند
سوئیچ صنعتی
سوئیچهای صنعتی به طور اختصاصی برای استفاده در محیطهای صنعتی طراحی شدهاند. از جمله ویژگیهای اساسی این سوئیچها میتوان به مقاومت در برابر گرد و غبار، لرزش و سایر عوامل صنعتی اشاره کرد. گفتنی است که سوئیچهای صنعتی توانایی برقراری اتصال با سایر قطعات صنعتی را دارند.
سوئیچ های سیسکو بر اساس لایه عملکرد
مدل اتصال سامانههای باز که به اختصار OSI گفته میشود، مدلی مشهور برای توصیف شبکههای کامپیوتری و شبکههای مخابراتی است. در این مدل، مراحل تبادل اطلاعات به ۷ لایهی مجزا تقسیم شدهاند که هرکدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند.
سوئیچها به صورت کلی در دو لایه دوم و سوم مدل OSI فعالیت میکنند. در این بخش به بررسی ویژگیهای سوئیچهای لایههای مختلف میپردازیم:
سوئیچهای لایه ۲
سوئیچهای لایه دوم، در لایه پیوند داده و یا data link به فعالیت مشغول هستند. مبنای اصلی عملکرد این سوئیچها در این است که با استفاده از آدرس MAC دستگاههای مختلف را به یکدیگر متصل میکنند.
سوئیچهای لایه دوم از قابلیت VLAN پشتیبانی میکنند. قابلیت VLAN این قابلیت را در اختیار مدیران شبکه قرار میدهد تا با استفاده از آن، شبکه خود را به شبکههای مجازی تقسیم کنند.
از دیگر ویژگیهای این سوئیچ میتوان به عملکرد بینظیر و سرعت بالای اشاره نمود. این موضوع این سوئیچها را برای استفاده در شبکهها و شرکتهای بزرگ ایدهآل میکند.
در پایان باید اشاره کرد که سوئیچهای لایه دوم دارای قابلیت آدرسدهی پویا هستند. این مدل از سوئیچ با استفاده از پروتکل DHCP، یک ادرس IP منحصربفرد را به هر دستگاه ست میکنند.
سوئیچ های لایه ۳
سوئیچهای لایه سوم، در لایه شبکه به فعالیت میپردازند. این سوئیچ بر اساس آدرس آیپی، بین هر دستگاه ارتباط برقرار میکنند. سوئیچهای لایه سوم ویژگیهای سوئیچهای لایه دوم را دارند و علاوه بر آنها، چندین ویژگی اضافی نیز در اختیار مدیران قرار میدهند.
امنیت این دسته از سوئیچها از سوئیچهای لایه دوم بیشتر است. به همین دلیل برای شبکههایی که حاوی اطلاعات حساس هستند، بسیار مناسب به شمار میروند.
گفتنی است که این سوئیچها قابلیت مسیردهی و مسیریابی در شبکهها را دارند. این موضوع باعث میشود که این مدل از سوئیچها مانند روتر یا مسیریاب قابل استفاده باشند.
انتخاب سوئیچ شبکه مناسب
همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، یکی از مهمترین عواملی که هنگام خرید سوئیچ باید به آنها دقت شود اندازه شرکت و شبکهای است که میخواهید سوئیچ را برای آن تهیه کنید. چرا که با توجه به نیازها، اندازه، میزان مصرف و... سوئیچ مورد نظر و ویژگیهای آن متفاوت خواهد بود. در ادامه سوئیچهای مناسب برای شبکههای مختلف را معرفی میکنیم:
شرکت های بزرگ
اگر قصد راهاندازی شبکههای بسیار و گسترده را دارید، پیشنهاد ما این است که از سوئیچهای مدل ماژولار استفاده کنید. این سوئیچها با توجه به طراحی خاصی که دارند، توانایی کنترل شبکههای وسیع را در اختیار مدیران شبکه قرار میدهند.
شرکت های نسبتا بزرگ
بهترین مدل سوئیچی که میتوانید برای این شرکتها استفاده کنید، سوئیچهای مدیریتی است. اگرچه این سوئیچها به پیچدگی سوئیچهای ماژولار نیستند و قابلیتهای زیادی ندارد. با این وجود قابلیتهای اساسی یک سوئیچ را برای شبکههای نسبتا در اختیار مدیران شبکه قرار میدهند.
شرکت های نسبتا کوچک
اگر قصد خرید یک سوئیچ برای راهاندازی یک شبکه نسبتا کوچک را دارید، پیشنهاد ما این است به سراغ سوئیچهای غیرمدیریتی بروید. این سوئیچها نسبت به سوئیچهای مدیریتی قابلیتهای کمتری دارند. با این وجود، به علت قیمت کمتر گزینه مناسبتری به شمار میروند. همچنین ویژگیهای اضافی ممکن است برای شبکه کوچک شما کارآمد نباشد.
شرکت های کوچک
سوئیچهای PoE بهترین گزینه برای شرکتهای کوچک به شمار میروند. به لطف کابلهای اترنت، قیمت راهاندازی شبکه کاهش قابل توجهی برای شما خواهد داشت. به همین دلیل شرکتهای کوچک میتوانند با استفاده از سوئیچهای PoE هزینههای خود را به حداقل برساند.
شرکت های خیلی کوچک
اگر قصد راهاندازی شبکه برای شرکتهای خیلی کوچک(شرکتهای SOHO) دارید، پیشنهاد ما استفاده از سویچهای ثابت یا همان سوئیچهای fixed است. این سوئیچ کمترین قابلیت را در بین تمامی انواع سوئیچ دارند. با این وجود، کمترین قیمت نیز به همین دسته از سوئیچها تعلق دارد.
برترین سوئیچ های سیسکو در ایران
در میان مدلهای مختلف سوئیچ در بازار، سوئیچهای برند سیسکو همیشه بیشترین مشتری را دارند. اما در میان سوئیچهای برند سیسکو نیز، برخی به دلیل دارا بودن ویژگیهای بیشتر در میان مشتریان از طرفداران بیشتری برخوردار هستند. از همین ر، در این بخش از مقاله به معرفی برترین سوئیچهای سیکو در ایران میپردازیم:
سوئیچ ۲۴ پورت سیسکو WS-C2960-24PC-L سری New
این سوئیچ یکی از بهترینهای بازار ایران به شمار میرود و با داشتن ۲۴ پورت، به بهترین گزینه برای استفاده در شبکههای شرکتهای بزرگ تبدیل شده است. همچنین این سوئیچ از دو پورت SFP بهرهمند است که مدیریت و تبادل اطلاعات را بسیار گستردهتر و سادهتر میکند.
گفتنی است که سوئیچ ۲۴ پورت سیسکو WS-C2960-24PC-L سری New از قابلیت PoE نیز بهرهمند است. این موضوع باعث میشود که این سوئیچ برای شبکههای دوربینهای مداربسته نیز مناسب باشد. لازم به ذکر است که پهنای باند این سوئیچ ۱۶ گیگبایت بر ثاینه است.
سوئیچ شبکه ۴۸ پورت سیسکو مدل WS-C2960S-48FPS-L
این سوئیچ از جمله بهترین سوئیچهای لایه دوم به شمار میرود. وجود ۴۸ پورت در این دستگاه باعث شده است که اکثر شرکتهای بزرگ به فکر استفاده از این سوئیچ باشند. گفتنی است که سوئیچ شبکه ۴۸ پورت سیسکو مدل WS-C2960S-48FPS-L دارای سرعت ۱۷۸ سوئیچاینگ بر ثانیه است. همچنین ناگفته نماند که این سوئیچ از ۴ پورت SFP پشتیبانی میکند.
سوئیچ شبکه ۲۴ پورت سیسکو مدل WS-C2960X-24PS-L
این سوئیچ از جمله سوئیچهای خاص بازار به شمار میرود، زیرا از قابلیت استک پشتیبانی میکند. به بیانی سادهتر، این سوئیچ میتواند خود را با سوئیچهای مختلف ادغام کند. این سوئیچ ۵۱۲ مگابایت DRAM دارد و همچنین، از قابلیت PoE نیز پشتیبانی میکند.
خرید سوئیچ سیسکو
یکی از مواردی که به شما در زمان خرید سوئیچ کمک میکند، این است که با اصطلاحات تخصصی این زمینه آشنا شوید. در این بخش مقاله به بررسی سه مدل سوئیچ سیسکو بر اساس نو بودن و از قبل استفاده شدن آنها میپردازیم:
خرید سوئیچ سیسکو ریفر (Refur)
سوئیچهای ریفر از جمله سوئیچهایی هستند که قبلاً مورد استفاده قرار گرفتهاند ولی تقویت شده و به وضعیت ابتداییشان بازگشتهاند. میتوان گفت که این مدل از سوئیچها بازیافت شده و دوباره استفاده قرار میگیرند. تهیه این سوئیچ به بررسی پارامترهای زیادی بستگی دارد. با این وجود، قیمت این مدل از سوئیچ نسبت به سایر مدلها پایینتر است.
خرید سوئیچ Ciscoنیو (New)
سوئیچهای نیو یا سوئیچهای جدید، سوئیچهایی هستند که تا به حال استفاده نشدهاند. این محصولات مستقیم از کارخانه به فروشنده میرسند. کارایی و عملکرد این مدل از سوئیچها نسبت به سایر مدلها بیشتر است. با این وجود سوئیچهای این دستهبندی از قیمت زیادی برخودار هستند.
خرید سوئیچ یوزد سیسکو (Used)
سوئیچهای یوزد، سوئیچهای دست دوم به شمار میروند. این سوئیچها برخلاف سوئیچهای ریفر تقویت نشدهاند. به همین دلیل پایینترین عملکرد را در بین تمامی مدلهای سوئیچها دارند. بنابراین خرید این دستگاهها برای راهاندازی شبکههای بزرگ و سنگین پیشنهاد نمیشود.
قیمت سوئیچ سیسکو
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار که پیش از خرید سوئیچ باید در نظر داشت، قیمت آن است. به همین دلیل در این بخش به بررسی عواملی میپردازیم که تاثیر مستقیم برروی قیمت یک سوئیچ دارند:
مدل و نوع سوئیچ
یکی از اساسیترین مولفههایی که برروی قیمت سوئیچ تاثیر میگذارد، مدل سوئیچ است. معمولاً سوئیچهای لایه دوم از سوئیچهای لایه سوم قیمت کمتری دارند. همچنین قابلیتهایی مانند PoE، تعداد پورت و قابلیت مسیردهی، روی قیمت نهایی سوئییچ تاثیر گذارند.
ویژگیها و عملکرد
ویژگیها و عملکرد سوئیچ، از جمله تعداد پورتها، پشتیبانی از فناوریهای پیشرفته مانند PoE، پهنای باند، امنیت، قابلیت مدیریت و قابلیت توسعه و... از عواملی هستند که بر قیمت سوئیچها تأثیر میگذارند. سوئیچهای با ویژگیها و عملکرد بیشتر معمولاً قیمت بالاتری دارند.
تکنولوژیها به کار رفته
استفاده از تکنولوژیهای جدید و پیشرفته در سوئیچها میتواند قیمت آنها را افزایش دهد. به عنوان مثال، سوئیچهایی که از تکنولوژیهای نوینی مانند گرافن (Graphene) یا فیبر نوری استفاده میکنند، معمولاً قیمت بالاتری دارند.
برند و شهرت
برند و شهرت تولیدکننده سوئیچ از جمله عواملی است که بر قیمت سوئیچها تأثیر میگذارد. سوئیچهای سیسکو به عنوان یکی از پیشروهای صنعت شبکه شناخته شدهاند و این میتواند به دلیل اعتبار و کیفیت بالای آنها، قیمت را بیشتر کند.
قدرت پردازشی و ظرفیت سوئیچ
هرچه قدرت پردازش و تبادل اطلاعات یک سوئیچ بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر میشود. از همین رو برای یک خرید به صرفه، پیشنهاد میشود که بسته به نیازهای شبکهتان اقدام به خرید سوئیچ کنید.
ضمانت و خدمات پس از فروش
گارانتی یکی از مهمترین عواملی است که قیمت سوئیچ را تعیین میکند. معمولا محصولاتی که گارانتی دارند، از قیمت بیشتری برخودار هستند.
سوئیچ سیسکو از جمله تجهیزات شبکه حیاتی هستند که در سازمانها و شرکتها به طور گسترده استفاده میشوند. این تجهیزات با امکانات و قابلیتهای متعدد، نقش مهمی در اداره ترافیک شبکه و ایجاد ارتباطات مؤثر داخلی و خارجی بازی میکنند.
روترهای سیسکو به عنوان دروازههای ورودی و خروجی به شبکه عمل میکنند. آنها بستری برای ارتباطات بین شبکههای مختلف ایجاد میکنند و ترافیک را به صورت مسیریابی شده به مقصد مناسب ارسال میکنند.
۱. کارایی بالا
۲. امنیت بهتر
۳. مدیریت آسان
۴. قابلیت اتصال به شبکههای مختلف
۵. بهروزرسانیهای مداوم
۶. پشتیبانی و آموزش